Jak vybrat párty stan na svatbu, nebo oslavu?

 

Pořádáte venkovní párty, oslavu, svatbu, nebo jen klasickou grilovačku a nechcete být zůstat napospas vlivům počasí? Pak je vhodným řešením pořízení párty stanu, který postavíte na zamýšleném místě během několika málo minut (platí pro stany s nůžkovou konstrukcí) a po oslavě ho zase sklidíte.

Jaký párty stan bude pro Vaše účely ten nejlepší?

Pokud se jedná o pořádání občasné párty, svatby apod., kdy budete chtít stan postavit na jedno, nebo 2 odpoledne, pak lze určitě doporučit nůžkový párty stan v jednom z oblíbených rozměrů 3x3, nebo 3x6 m. Tyto stany se vyrábí i ve větším provedení, ale manipulace s nimi už není tak snadná. Raději doporučujeme zakoupit 2 menší stany, než jeden velký- alespoň co se týká popisovaného způsobu využití. Pokud byste z nějakého důvodu chtěli stan ponechávat na místě dlouhodobě, pak volte spíše stan s pevnou konstrukcí ideálně z ocelových trubek, který je sice těžší a je nutno u něj počítat s delší dobou výstavby, ale je také pevnější a spíše odolá nejrůznějším rozmarům počasí. Oba typy můžete najít např. na my-hobby.cz, kteří se prodejem stanů zabývají.

Jaká velikost, provedení a materiál stanu?

Při určování potřebné velikosti stanu je ideální postavit vedle sebe tolik stolů, kolik jich budete chtít při Vaší oslavě a kolem nich rozmístit židle. Pokud stoly se židlemi nemáte k dispozici, tak je můžete alespoň nakreslit na zem. Z tohoto rozvržení poznáte docela snadno, kolik metrů čtverečních budete na stan potřebovat a jaké mají být tudíž jeho (jejich) rozměry půdorysu. Pokud chcete stan používat častěji, pak volte určitě kovovou skládací konstrukci. Nejlevnější stany ze super a hypermarketů lze sice také použít, ale počítejte s tím, že jde opravdu o nouzovou a krátkodobou možnost, protože mají konstrukci pospojovanou poměrně vratkými plastovými díly, které nahromadění vody ve střešní plachtě, nebo při větru lehce prasknou.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak vybrat dřevník na palivové dřevo